Aanbieding!

BTC Riva Sport Euro 4

1,399.00

BTC Riva Sport Euro 4

Deze scooter is het sportieve broertje uit de Riva familie en verkrijgbaar in 25- en 45 km/h uitvoering.

Leverbaar in verschillende glanzende en matte kleuren.

Tegen meerprijs leverbaar: windscherm. kettingslot, valbeugelset enz..

Prijs inclusief tenaamstelling en rijklaarmaken en 1e onderhoudsbeurt.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op voor meer informatie of een kijkje in onze showroom.

****Prijswijzigingen voorbehouden****

Beschrijving

BTC Riva Sport Euro 4

Vanaf 1 januari 2018 is er veel veranderd in de scooterwereld. Bromfietsen en snorfietsen moeten namelijk voldoen aan nieuwe Europese normen. Zo ook de nieuwe BTC Riva Sport Euro4. Deze Europese normen zorgen ervoor dat de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt blijft. Door strengere regels van de emissiestandaard worden voertuigen steeds schoner, doordat de hoeveelheid uitlaatgassen wordt gereduceerd.

De Euro 4 norm gaat vanaf 1 januari 2018 van start. De overheid wil met deze regel ervoor zorgen dat er alleen nog maar schone brommers en scooters de markt opkomen. Scooters die aan deze norm voldoen zijn een stuk minder schadelijk dan de oudere EURO-2 of EURO-3 scooters.

Oudere Scooters,

Alleen de restvoorraden van deze oudere scooters mogen nog worden verkocht in de scooterwinkels. De brom- en snorfietsen met een tweetaktmotor mogen helemaal niet meer worden verkocht door scooterwinkels. Daarnaast mogen ALLEEN scooters die aan de EURO-4 norm voldoen nog op kenteken worden gezet. Het is de bedoeling dat de meest schadelijke scooters langzaam uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Ondanks dat de EURO-2 en EURO-3 scooters niet meer aan de nieuwe eisen voldoen, kun je hier wel op blijven rijden. Tweedehands scooters mogen nog wel worden gekocht en verkocht. De nieuwe regel is alleen van toepassing op winkels en dus niet voor particuliere verkoop.

Milieueisen,

Bij een EURO-4 scooter voldoet het motorblok aan de laatste milieueisen. Dit wil dus zeggen dat het voor minder schadelijke uitstoot zorgt. De carburateur wordt in deze scooters vervangen door de ECU (electronic fuel unit). Waar de carburateur eerder verantwoordelijk was voor het verzenden van de juiste hoeveelheid brandstof in de cilinders, behoort die taak nu toe aan de ECU. De werking van de motor is dus veranderd.

Niet alle scootermerken en modellen voldoen aan de nieuwe EURO-4 norm. Senzo scooters, het eigen merk van Scooterscoren, voldoen daarentegen wel aan de EURO-4 norm. Door deze aanpassing van bromfietsen en snorfietsen kan de prijs iets hoger uitvallen. Door de aanpassing van de motor zijn de Senzo scooters echter wel enorm zuinig in verbruik!

Voordelen van euro 4:

  • veel zuiniger brandstofgebruik, dus méér kilometers op  één tank.
  • Minder schadelijke uitstoot co2.
  • Betrouwbaarder.
  • Verbeterde motortechniek.

 

Get in touch