Aanbieding!

BTC Grande Retro GT2

1,399.00

BTC Grande Retro GT2 euro 4

Deze scooter is verkrijgbaar in een 25- en 45 km/h uitvoering.

Tegen meerprijs verkrijgbaar: windscherm hoog of laag, Kettingslot enz.

Prijzen inclusief 1e onderhoudsbeurt, inclusief rijklaarmaken en tenaamstelling.

Deze scooter in zwart hebben wij op voorraad, andere kleuren op bestelling leverbaar.

Voor een kijkje in onze showroom kunt u een afspraak maken, telefonisch of per mail.

****prijswijzigingen voorbehouden****

 

Beschrijving

BTC Grande Retro GT2

Deze Btc Grande Retro 2 is  een euro 4 scooter.

Vanaf 1 januari 2018 is er veel veranderd in de scooterwereld. Bromfietsen en snorfietsen moeten namelijk voldoen aan nieuwe Europese normen. Deze Europese normen zorgen ervoor dat de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt blijft. Door strengere regels van de emissiestandaard worden voertuigen steeds schoner, doordat de hoeveelheid uitlaatgassen wordt gereduceerd.

De Euro 4 norm gaat vanaf 1 januari 2018 van start. De overheid wil met deze regel ervoor zorgen dat er alleen nog maar schone brommers en scooters de markt opkomen. Scooters die aan deze norm voldoen zijn een stuk minder schadelijk dan de oudere EURO-2 of EURO-3 scooters.

Alleen de restvoorraden van deze oudere scooters mogen nog worden verkocht in de scooterwinkels. De brom- en snorfietsen met een tweetaktmotor mogen helemaal niet meer worden verkocht door scooterwinkels. Daarnaast mogen ALLEEN scooters die aan de EURO-4 norm voldoen nog op kenteken worden gezet. Het is de bedoeling dat de meest schadelijke scooters langzaam uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Ondanks dat de EURO-2 en EURO-3 scooters niet meer aan de nieuwe eisen voldoen, kun je hier wel op blijven rijden. Tweedehands scooters mogen nog wel worden gekocht en verkocht. De nieuwe regel is alleen van toepassing op winkels en dus niet voor particuliere verkoop.

Bij een EURO-4 scooter voldoet het motorblok aan de laatste milieueisen. Dit wil dus zeggen dat het voor minder schadelijke uitstoot zorgt. De carburateur wordt in deze scooters vervangen door de ECU (electronic fuel unit). Waar de carburateur eerder verantwoordelijk was voor het verzenden van de juiste hoeveelheid brandstof in de cilinders, behoort die taak nu toe aan de ECU. De werking van de motor is dus veranderd.

Niet alle scootermerken en modellen voldoen aan de nieuwe EURO-4 norm. Senzo scooters, het eigen merk van Scooterscoren, voldoen daarentegen wel aan de EURO-4 norm. Door deze aanpassing van bromfietsen en snorfietsen kan de prijs iets hoger uitvallen. Door de aanpassing van de motor zijn de Senzo scooters echter wel enorm zuinig in verbruik!

Voordelen van euro 4:

  • veel zuiniger brandstofgebruik, dus méér kilometers op  één tank.
  • Minder schadelijke uitstoot co2.
  • Betrouwbaarder.
  • Verbeterde motortechniek.

Get in touch